Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

4 manieren om geld te verdienen in de vakantie♥

Hey allemaal!
Nu het vakantie is (voor de meesten dan toch), hebben we heel veel wilde plannen. We hebben veel vrije tijd en we willen graag heel veel leuke dingen gaan doen, maar helaas is daar veel geld voor nodig. Denk maar aan reisjes, pretparken, uitstappen, shoppen ... Of spreek ik dan alleen over mezelf? Ik denk dat dit wel een herkenbaar probleem is. Maar zoveel geld heeft een student niet, en daarom moeten we geld verdienen om alsnog leuke dingen te doen. Geld verdienen hoeft helemaal niet altijd saai te zijn! Ik heb een paar leuke manieren opgesomd om gemakkelijk aan geld te geraken. Zo hou je je ook nog eens met iets nuttigs bezig in de vakantie ook! 


- Ga babysitten. Zet de babysithorrorverhalen (clownsbeelden, spiegels, rare telefoonjes) uit je hoofd, ga briefjes rondbrengen met je telefoonnummer op en verdien geld terwijl je met schattige kindjes speelt, of tv kijkt en chips eet terwijl ze in hun bed liggen. 

- Verkoop je oude spullen. Dit ga ik zeker ook doen! Ruim je kamer en de kasten met speelgoed op en verzamel alles wat je niet meer gebruikt. Hiermee kan je naar een rommelmarkt gaan (zorg er wel voor dat je je prijzen laag houdt, zo verkoop je het meest!). Je kan ook van elk item foto's maken en de spullen op een tweedehandssite zetten. Dan kan je gewoon wachten op reacties, maar je moet moeite doen om alles erop te zetten én je zal waarschijnlijk minder (snel) verkopen. 

- Vraag aan je ouders, grootouders of (oudere) mensen bij je in de buurt of je klusjes mag doen, tegen een kleine vergoeding. De hond uitlaten als ze op vakantie zijn, bijvoorbeeld. Of de auto wassen, boodschappen doen, de tuin onderhouden. Sommige alleenwonende, oudere mensen willen je zelfs betalen om hen een paar uurtjes per week gezelschap te houden!

- Zoek een vakantiejob. Deze optie verdient het best, maar je moet er ook wat voor doen. Bij mij in de buurt moet je voor de meeste vakantiejobs 17 jaar oud zijn, dus ik ga nog een jaartje wachten. Dit geldt vooral bij kledingwinkels en grote ketens. Maar bij bakkers, bloemenwinkels of bedrijven van familie of vrienden kan je vaak al sneller aan de slag! Ook in de horeca zoeken ze vaak nog veel mensen, maar let op: dit is hard werken. 


Onthoud vooral dat het leuk moet blijven om je geld te verdienen. Je kan altijd denken aan de beloning die je ervoor krijgt, maar je moet niet je hele vakantie 'verspillen' aan iets wat je helemaal niet leuk vindt om te doen. Geld is niet alles :)

Succes! Liefs, Amber ♥

No comments:

Post a Comment